Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az aranyér orvos eseteiről

2018.01.27

Orientációm a proctologia, a proctologia a sebészet szakterületén belül helyezkedik el, közismertebb fogalmazásban aranyér orvos vagyok, mivel az aranyér tünetek és minden más egyéb végbéltáji panasz gyógyításával foglalkozom. Sebész végzettségemet 1991 – ben kaptam meg, lassan negyed éves orvosi tapasztalattal praktizálok. A hosszúra nyúló szakgyakorlatnak és az állandó képzésnek hála a rendelőmet látogató páciensek a leghatékonyabb kezelésben részesülhetnek. Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Colorproctologiai Társaságnak és a Magyar Gastroenterologiai Társaságnak is aktív tagja vagyok, másrészt rendszeres követője a colorproctologiai összejöveteleknek.
A végbélsipoly tünetei részletesebben
A végbélsipoly tünetei viszonylag drasztikus érzésekkel alakulnak ki, pont ezért a páciensek többsége nem is tologatja hosszú időn át az rendelőm meglátogatását. Akármikor megkeresheti praxisomat, ha az adott percben nem talál a rendelőben, hozzáértő asszisztenseim tudják fogadni hívását. Ha a betegség nem tűr halasztást, a mobil számomon akármilyen időpontban elérhető vagyok. A végbélsipoly tünetei közül a legtöbbször előforduló a végbél nyílásából eredő gennyező, néha akár véres váladék. A gennyedzés történhet szakaszosan vagy állandó jelleggel is. A tartós váladék gyulladáshoz vezethet, ez szélsőséges esetekben akár a végbélnyílás záróizmainak ellazulását is okozhatja. A megrendítő tünete után minden érintett részére érthető lehet, miért fontos minél hamarabb szakorvosi segítséget kérni.
Mire enged következtetni a végbéltáji viszketés
A végbéltáji viszketés rengeteg betegségnek lehet mellékhatása, éppen ezért6pont ezért mélyebb6mélyebbre ható vizsgálatok hiányában elhamarkodottság lenne megmondani mi áll a háttérben. Nagyon fontos, hogy a tünettel minél hamarabb forduljon orvoshoz. A hosszú orvosi pályafutásom alatt számos végbéltáji viszketéssel találkoztam, a hosszú pályafutásnak köszönhetően könnyen és száz százalékos garanciával meg tudom mondani mi találhatunk a betegség hátterében. A majdnem negyed éves tapasztalat és a rendszeres továbbképzésnek köszönhetően a legjobb gyógyításban vehetnek részt pácienseim. A Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Coloproctologiai Társaságnak és a Magyar Gastroenterologiai Társaságnak is tagja vagyok.
A külső aranyér műtét nélkülözhetetlenségéről
A külső aranyér műtét csakis a legvégső helyzetben kihagyhatatlan, leginkább a panaszok műtéti beavatkozás nélkül is orvosolható. A tünetek az aranyér megjelenése után közvetlenül, az legelső szakaszban gyógyítható kenőcsökkel és gyógyszerekkel is. Műtéti beavatkozásra csak komplikáltabb esetekben van szükség. A kevésbé veszélyes aranyerek orvoslásánál a legtöbb esetben elég az életmódváltás, amely első sorban a rostokban dús ételfogyasztásra és rendszeres mozgásra fókuszál. A műtétre súlyosabb betegségeknél6tüneteknél van csak szükség. A műtéti beavatkozás során a begyulladt aranyeres daganat kerül levágásra. A beavatkozás után a teljes mértékű gyógyuláshoz pár hét szükséges. Rendelőmben lézerműtő alkalmazásával hajtom végre a kezelést, ezzel a kezeléssel hangsúlyosan csökkenthető a beavatkozás utáni tünetek listája.
A vérző aranyér kezelése
Viszonylag sok páciens keres fel a vérző aranyér kezelése miatt. A vérzés leginkább az a mellékhatás, mely megfélemlíti a pácienseket, a vérzés kialakulásánál minden esetben keresse fel praxisomat. Mivel az aranyér vérzése arra enged következtetni, hogy a betegség előrehaladott stádiumban van. Erős vérzés esetén biztosítom pácienseimnek az időpont nélküli kezelést. Keresse bármilyen időpontban bizalommal orvosi rendelőmet, ha éppen nem vagyok bent a rendelőben kollégáim tudnak útbaigazítást adni, vagy akár hívhat mobil számomon is.

aranykezelese.hu